onsdag 3 september 2008

Total lycka!

Jag vaknade halv åtta i morse, öppnade ögonen och tyckte att det gjorde lite ont att blinka så jag gick upp och tog tårersättningsdroppar och sen såg jag :) Jag såg bra på alla håll och jag kunde till och med läsa själv! Det är en helt fantastisk känsla. Jag somnade om igen och vaknade för en halvtimme sen och ser fortfarande bra. Det är lite suddigt på nära håll men jag kan läsa och uppenbaligen skriva! Jag kollade min mail och där låg ett mail från läraren med resultatet från tentan och jag fick VG!!!!! Fy fan vad jag är bra och just nu väldigt lycklig!

Tyvärr kommer synen att bli sämre igen innan det blir bra på riktigt och jag har ju inte haft någon smärta än men det ska tydligen vara värst dag 3-4 alltså imorgon och på fredag och sen när man tar ut skyddslinsen som dom har satt i och det ska jag göra på lördag innan jag ska sova.

Operationen gick snabbt och smidigt. Jag var där 14.00 kom in på första kontrollen 14.10, fick smärtstillande droppar och lugnande. Väntade typ 5 minuter och sen gjorde doktorn en undersökning så jag inte hade några ögonsjukdomar eller liknande. Fick vänta typ 10 minuter och sen var det dags för operationen. Man fick lägga sig på en brits. Fick bedomvningsdroppar som svider sjukt mycket i typ 10 sekunder, sen fick jag en ring som håller upp ögat så man inte kan blinka, vilket jag trodde skulle vara obehagligt men det kändes inget alls. Sedan häller dom någon typ av alkohollösning i ögat som verkar i 20 sekunder och sen pillar dom bort den yttersta hinnan som täcker ögat. Sedan är det dags för lasern. Laserns arbetstid blev 13 sekunder/öga för mig och man får stirra på en grön prick. Det enda jag tyckte var obehagligt var lukten, det luktar som bränt hår, men man känner absolut ingenting. När det ar dags för öga två kände jag lite grann, men det var inte obehagligt och det gjorde inte ont, dessutom höll jag andan under de 13 sekunderna så slapp jag lukten! När läkarna lämnade rummet var kl 15.00 och det var färdigt! Mamma satt i väntrummet och väntade på mig och jag har sovit hos dom i natt.

Puss

2 kommentarer:

Danny Escabarte sa...

LIVE TO TELL THE WORLD
THAT HUMANITY NEEDS YOU!

Somewhere, a child goes to school on foot. No shoes, no books not even breakfast.

Tell the world that the kids need a caring society, a loving home.

Love & Peace is a universal language. How I wish I can speak your tongue to tell the world that stories of children do not necessarily end happily.

Tell the world that the children needs You!

Warm greetings of Peace and best wishes...

Mi sa...

hmm?? eller vad ska jag säga?