måndag 17 oktober 2011

Makeover

Helgen har varit helt perfekt faktiskt! I fredags slutade jag tidigare och när jag kom hem åkte vi och storhandlade. Vi lagade helstekt fläskfilé och potatisgratäng och så kollade vi på idol.

I lördags städade vi och fixade maten inför kvällen med Magnus och Camilla. Till förrätt blev det 4 sorters tapas; brieost och salami, mozzarella, tomat och pesto, tunnbrödsrulle med färskost, kallrökt lax och gräslök och slutligen färska rödbetor med chevré, honung och pinjenötter. Till huvudrätt blev det köttfondue (nötinnanlår och fläskytterfilé) med pommes frites och 6 olika såser (varav 4 hemmagjorda). Till efterrätt blev det vit chokladpannacotta med varm hallon- och limesås. Både vi och våra gäster verkade nöjda :)

I söndags sov vi lite längre än vanligt, vi vaknar normalt innan 9 i alla fall. Åt frukost i lugn och ro och sedan åkte vi till mina föräldrar och grävde lite i trädgården. Vi fick med 3 stora anemoner och 2 andra blommor som ska bo på slänten vid trappan. När vi kom hem planterade vi och så satte jag upp en tavellist ovanför sängen.

Vi bestämde oss för att beställa hem mat, Richard skulle ha en pizza och jag en räksallad. Det skulle ta en timme... under tiden fixade jag lite på ovanvåningen och Richard kollade på en film... det gick två timmar innan killen med maten dök upp. Jag var inte på så bra humör då kan man kanske säga.. Richards pizza var kall, de hade glömt brödet till mig, lagt majs i salladen och hält dressingen över... inte många rätt där och ingen kompensation för förseningen. Därifrån beställer vi inte fler gånger!

I dag skulle målaren komma, han skulle vara där innan 10 eftersom Richard börjar jobba då. Han kom 7.15.. då sov både jag och Richard fortfarande och Richard fick springa ner och öppna i morgonrocken. Målaren fick nykeln och sen gick han iväg igen.. idag ska det spacklas i kök och hall och sen ska han vara hos oss tills allt är klart.

Målarens jobb:  • Tapetsera hallen

  • måla taket i hallen

  • måla taket i köket

  • sätta väv och måla i köket

  • tapetsera i vardagsrummet

  • måla taket i vardagsrummet

  • tapetsera på kontoret

  • måla alla snickerier i hall, kök, vardagsrum och kontor

sedan kommer det folk och slipar parkettgolvet i vardagsrummet också. Hoppas att allt går snabbt nu, för det kommer att vara väldigt rörigt under tiden och jag hatar att ha rörigt!!


Marie