tisdag 19 september 2017

Höstarbete i trädgården

Hösten har kommit till Skåne på riktigt, det är ganska kyligt ute och trädgården har intagit höstfärger.

I lördags tog vi tag i stora rabatten, ränsade ogräs, flyttade ett par perenner som stod trångt och fyllde på med flis.

Denna rabatten har krävt mycket arbete sedan vi först bestämde att vi skulle ha en rabatt där. Första året insåg vi att rabatten var för låg, vi har tung lerjord och vattnet stannade i rabatten och frös. Många av de små växterna dog. Förra året bestämde vi oss för att höja hela rabatten och sätta kantsten i form av en mur. Det kompletterades med växer under sommar och höst, de som klarat vintern fick flytta tillbaka. Vi lade täckduk och täckbark. Detta året har de flesta växterna verkligen blivit stora och det var dags för lite omorganisering.

Det har verkligen blommar hela sommaren, ända från tidig vår med bland annat Iris, till nu med kärleksört, höstanemoner och sköldpaddsört. Ska bli kul att se hur det ser ut nästa år! Jag vill komplettera med lite vitt, för det saknar jag.





Pappa har putsat klart pelaren och soluret är på plats. Bara målning av pelare och kantsten runt Hortensia-rabatten återstår.


Kantnepetan 'six hills giant' blommar för andra gången. dock är det väldigt mycket lägre denna gången.


Pumporna skiftar färg, de är många och stora


Hur många pumpor ser ni på denna bilden?


Jordgubbarna är också inne på andra rundan, det kommer inte så många, men vi kan plocka ett par stycken varje dag i alla fall.

Hösthallonen är där massor av, vi måste plocka någon liter varje dag, annars blir de dåliga. Barnen älskar att få detta till efterrrätt :)









Inga kommentarer: