måndag 29 augusti 2011

Planteringar


Då har det gått ännu en helg och vi har fått mycket gjort. Det känns som att vi gör mycket hela tiden och ändå är det hur mycket som helst kvar... puh... man är lite trött nu så det som driver mig fortfarande är att det blir så himla fint och jag blir nöjd.


Jord är påfyllt i ena planteringslådan, det gick åt 7 (!) säckar jord, och så planterade jag mina smultron. I bakre delen av lådan ska rabarberna stå, jag får en klump av mamma och pappa som är stora och goda!I den andra plateringslådan ska det nästa år odlas sallad, örter och annat gott. Men det blir ju först nästa vår eftersom det inte är lönt nu när hösten är här.
Vi köpte ju en stor hylla (med två hyllor) på Ikea förra helgen som vi skulle sätta upp i köket... och det har vi hållt på med under helgen... inte helt lätt med våra väggar och skruvar som inte passar men nu är det i alla fall på plats och det blev superfint med alla glasburkar och kökböcker. Bilderna har jag på kameran och ska försöka lägga in dem snart.


I lördags var mamma och pappa på besök, pappa satte listerna i sovrummet, så nu är det helt klart. Han hjälpte oss även att sätta upp en duschhylla ovanför badkaret och en magnetlist i köket. Tack världens bästa pappa! Vi åt lunch och jag färgade mammas hår, en mysig dag! När mamma och pappa hade åkt hem så satte jag upp förvaringen i klädkammaren och packade upp alla mina kläder. Jag hann inte organisera men nu hänger i alla fall allt så får jag fixa mer en annan dag. På kvällen var det inflyttningsfest hos Erik och Olivia som också precis har flyttat ihop. Det var en fin lägenhet och en trevlig fest, men vi var trötta och åkte hem vid halv tolv...


I fredags åkte jag till mamma och pappa direkt efter jobbet och Richard kom när han hade slutat, vi hämtade ett släp och lastade allt som skulle slängas och körde till återvinningscentralen och slängde allt, sen blev det middag på restaurang Limone i Limhamn!


Mamma och pappa har lagt ut sitt hus för försäljning och det är mycket som ska göras innan visningarna... det kommer att bli jobbigt när det väl är dags att flytta där ifrån för alltid. Jag är uppväxt där och bodde där i 20 år.. det kommer som sagt att bli tungt och sorgligt men huset är för stort för mamma och pappa och det är dags att gå vidare...


Nä nu får jag ta och jobba lite, ha en bra vecka!


Marie

1 kommentar:

Elin Gabriella - Mops, chihuahua och bebis i magen ♥ sa...

Så mysigt med smultron :)

Hmm jag vet inte om kursen heter något sånt faktiskt. Men det är mycket möjligt :)

Ha en underbar kväll!

Kram