Igår var jag på första passet gravidyoga, det var inte helt enkel att få rätt på hållning och andning i de olika ställningarna men jag gissar att man kommer in i det!? Det är ju trots allt 7 gånger kvar!
På kvällen var våra föräldrar här på middag för att fira Richards födelsedag! Det blev trerätters med en god tårta till efterrätt!
Idag blir det lugnt och skönt med mycket vila!
No bake cheesecake:
Antal portioner: 10-12 bitar
Ingredienser
Oreobotten
150 g oreokex
75 g smält smör
Cheesecakefyllning
300 g Philadelphiaost
250 g ricotta
1.75 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Dekoration
50 g mörk choklad
Färska bär, t.ex. jordgubbar
Ev. florsocker att pudra ovanpå
Gör så här
Oreobotten
Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18–24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 minuter.
Cheesecakefyllning
Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
Häll smeten över oreobottnen.
Dekoration
Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något.
Ringla chokladen över cheesecaken.
Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6–8 timmar.
Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar